© Ericsson Elektronikproduktion | 12 oktober 2011

Ericsson har kommenterat mutanklagelserna

Under en rättegång som skulle handla om korruption gällande Shen Changfu, före detta chef i China Mobile, drogs både Ericsson och konkurrenten Huawei in i rättegången. Nu har Ericsson kommenterat.
Ericsson säger nu att målet rör en av deras tidigare agenter i landet. Mannen i fråga heter George Mao och ska ha varit chef för ett bolag som Ericsson hade ett så kallat agentavtal med. Ericsson säger också att inskrivet i avtalet fanns tydliga globala riktlinjer – bland annat mot all form av korruption, det rapporterar flera tidningar under dagen.

Ericsson kommenterade det hela med:

”Enligt rapporten (kring målet) har mr. Mao mutat mr. Shen Changfu. Om dessa anklagelser är sanna, innebär mr Maos agerande ett allvarligt brott i avtalet han hade med Ericsson. Mr. Mao har i sådant fall agerat helt och hållet på eget initiativ, i konflikt med instruktioner från Ericsson".

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1