Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© corepics vof dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 oktober 2011

Autoliv flaggar för översvämningsproblem

Situationen i Thailand ställer till det för Autoliv – trots att fabrikerna är oskadda.
Autoliv anger i sin kvartalsrapport att båda fabrikerna har klarat sig undan översvämningarna. Det innebär dock inte att problemen uteblivit:

”Även om inte någon av Autolivs båda fabriker i Thailand har drabbats direkt av översvämningarna har flera tillverkningslinjer i fabrikerna stoppats på grund av komponentbrist från leverantörer som drabbats av naturkatastrofen”, skriver företaget.

Något som också förväntas påverka marknaden är att flera kunder inom bilindustrin fått allvarliga problem i sina fabriker – somliga ligger helt under vatten:

”Eftersom ingen vet hur omfattande översvämningar kommer att bli eller länge de kommer att pågå, kan vi inte uppskatta deras slutgiltiga ekonomiska konsekvenser för Autoliv. För närvarande uppskattas kostnaderna i det fjärde kvartalet till minimum 6 MUSD.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1