Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Exova Elektronikproduktion | 04 november 2011

Exova Metech växer i Tyskland

Linköpingsbaserade mÀtteknikföretaget Exova Metech fortsÀtter att expandera i Europa och har tecknat ett lÄngsiktigt avtal avseende kalibrering och underhÄll av mÀtinstrument med det tyska förvarsindustriföretaget Atlas Elektronik i Bremen.
Avtalet innebÀr ett lÄngsiktigt samarbete dÀr Exova Metech tar över Atlas Elektroniks kalibreringslaboratorium i Bremen och etablerar en verksamhet dÀr. Exova Metech anstÀller ocksÄ de sex medarbetare hos Atlas Elektronik som berörs av övertagandet.

”Tyskland Ă€r en viktig marknad för oss och Bremen ligger i en strategiskt viktig region för vĂ„r fortsatta expansion. Partnerskapet med Atlas Elektronik kommer att utgöra basen för vĂ„r verksamhet samtidigt som det Ă€r en strategiskt viktig kund”, sĂ€ger Hans Åberg, vd pĂ„ Exova Metech.

”Vi Ă€r stolta över att Atlas Elektronik har visat förtroende för oss”, fortsĂ€tter Hans. ”Kalibrering och underhĂ„ll av mĂ€tinstrument Ă€r befattat med höga kvalitetskrav samt en hantering som ofta gĂ„r att effektivisera. Förutom att frigöra resurser kan vi hjĂ€lpa kunderna att minska sin totala kostnad inom test- och mĂ€tomrĂ„det, t ex genom ökad nyttjandegrad av sina mĂ€tinstrument.”

Exova Metech har vuxit kraftigt de senaste Ären och har 300 anstÀllda med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Tyskland.

Kalibreringslaboratoriet i Bremen drivs av Exova Metech frÄn och med november. Etableringen blir företagets tredje i Tyskland. Exova Metech finns sedan tidigare i Hamburg och Berlin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2