Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 november 2011

Angland Electronics firar 50 år

Helskinnade genom Kubakris, oljekris och finanskris - Angland Electronics firar 50 Ă„r i maj 2011.
Under ett halvt Ärhundrade har Angland konstruerat och producerat elektronik pÄ Vikbolandet utanför Norrköping. Produkterna tillverkade i det som en gÄng var KÀttinge skola finns idag över hela vÀrlden, i smÀltugnar, vattenkraftverk, kÀrnkraftverk och stÀllverk.

1961 flyttade Gun-Britt och Knut Angland frÄn Uppsala till Riddartorp för att förverkliga sin dröm om att starta en egen verksamhet. Med löfte om att anstÀlla ungdomar kunde de fÄ köpa skolan billigt lovade Vikbolandets kommun, och sÄ blev det.

Under sextiotalet och början av sjuttiotalet var kontrollelektronik till oljebrÀnnare en storsÀljare. I samband med oljekrisen inriktades företagets verksamhet istÀllet pÄ att producera elektronik till kÀrnkraftverken, som var under byggnation. Efter olyckan vid Three Mile Island ebbade utbyggnaden av kÀrnkraften ut och sedan dess har företaget levt pÄ elektronik för överföring av elkraft.

Nu drivs företaget vidare av tredje generationens Angland. AffÀrsidén Àr fortfarande att konstruera och producera andra företags apparater. Genom gedigen teknisk kunskap om produkterna, nÀrhet till uppdragsgivarna och en hÀngiven personal upprÀtthÄlls konkurrenskraften pÄ en globaliserad marknad.

Framtiden Àr ljus för Angland Electronics. En decentraliserad elproduktion samt omstÀllningen av personbilar mot elektrifiering genererar mÄnga spÀnnande utmaningar att ta sig an för befintliga och potentiella kunders rÀkning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1