Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 oktober 2000

ABNW tecknar avtal med Tamro MedLab

Tamro MedLab har ingått avtal gällande försäljning av ett unikt trådlöst system för temperaturövervakning. Systemet är baserat på A Brand New Worlds nya lågkostnads-radio, Low Cost Radio.
Tamro MedLab har fått försäljningsrätten till temperaturövervaknings-systemet i tre år och beräknas sälja system för 5 MSEK under den närmaste treårsperioden - ca 50% tillfaller A Brand New World. Via avtalet med Tamro MedLab får A Brand New World tillgång till en försäljningskanal för produkten på den svenska marknaden. Totalmarknaden för denna produkt beräknas uppgå till ca 35 MSEK i Sverige och drygt en miljard SEK i Europa.

Low Cost Radio, är en plattform, som gör det möjligt att skapa trådlös förbindelse mellan alla tänkbara apparater och sensorer. A Brand New World räknar med att ta en stor del av den svenska marknaden som beräknas till 15 miljoner enheter inom en femårsperiod. A Brand New Worlds samarbetspartner, National Semiconductor, uppskattar världsmarknaden för den här typen av produkter till att vara enorm.

"Vi förväntar oss att 500 miljoner apparater kommer att bli uppkopplade via denna teknik inom fem år. Uvecklingen drivs bl a av behovet att begränsa strömförbrukningen i energibesparingssyfte", säger John R Phelps, Vice President Analog Micro Controllers, National Semiconductor.

Lanseringen av Low Cost Radio ligger i linje med A Brand New Worlds vision att ge den mobila individen billig och lättillgänglig kommunikation genom utveckling och förbättring av redan existerande teknik. Med den här plattformen kan man skapa olika applikationer, som kan kopplas mot mobilt Internet. Low Cost Radio skiljer sig från Bluetooth främst i fråga om räckvidd, bandbredd samt länkningsförmåga. Bluetooth kan idag överföra en ganska stor mängd information och har en räckvidd på drygt 10m. Low Cost Radio överför mindre informationsmängder men har å andra sidan en räckvidd på upp till 100 meter. För att ytterligare kunna öka räckvidden stödjer Low Cost Radio även länkning mellan upp till 14 radiomoduler, samtidigt som den ändå förbrukar minimalt med ström. Exempel på apparatur som enkelt kan kommunicera genom Low Cost Radio är olika typer av vitvaror, larm, rörelsedetektorer, termostater, reläer, termometrar och kontakter.

"Det √§r med stor tillfredst√§llelse jag noterar att v√•rt partnerskap med National Semiconductor resulterar i b√•de kostnadseffektiva, l√•gstr√•lande och str√∂msn√•la produkter. Low Cost Radio har en enorm potential", s√§ger P√•l Kr√ľger, VD A Brand New World.

Low Cost Radio kommunicerar med en sändareffekt på 1 mW på frekvensen 433,92 MHz. Detta är en s k öppen frekvens där användaren inte behöver något radiotillstånd.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 10:32 V11.9.7-1