Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© iFixit Elektronikproduktion | 22 november 2011

Plattan Nook möter rivalen Kindle Fire

Under gårdagen möttes Barnes&Nobles Nook och Amazons Kindle Fire under ett ögonblick på operationsbordet hos iFixit. Det var ett spänt möte mellan de två bokjättarnas nysläppta enheter.

Luften var så tjock att den kunde skäras med en kniv, det berättar iFixit-gänget. Men, istället för att skära luft gick de lös på den nya plattan Nook som faktiskt har en del gemensamt med sin eldiga motståndare. Nook var svår att ta sig in i. Den som vill ge sig ut på det äventyret behöver bändverktyg av metall och plast, plastöppnarverktyg, Torx T5-mejsel och tålamod. Gott om lim, skruvar och en förbryllande design garanterar ett mått av frustration. Nook:en är, funktionsmässigt talat, ungefär i klass med Kindle Fire. Trots det är den krångligare att nå in i. Den får trots detta 6 av 10 i reparerbarhet.
Med zoom-funktion. / © iFixit
Höjdpunkter: Nook har sitt microSD under ett magnetiskt hölje, det är därför lite krångligt att byta SD-kort om du till exempel klättrar i berg samtidigt. De två små cirklarna som flankerar SD-kortet kanske ser harmlösa ut men de innehåller väl dolda skruvar. De rundade sidorna gör att Nook känns tunnare än Fire. Faktum är att den dock är något mer väl tilltagen. Fire ligger på 1.14 centimeter och Nook på 1.22 centimeter. Nook har 1GB Ram, något som brädar både Fire och iPad2 som har 512 MB. Det är dock en mindre seger, mer RAM betyder inte nödvändigtvis bättre prestanda. Batteriet på 3.7 V och 4000 mAh ger ett annonserat värde på 11.5 timmars användningstid, det slår Kindle Fires 8 timmar. Lite vickande och sedan kommer moderkortet ut. Det innehåller: - SanDisk SDIN5C1-16G 16 GB Flash Memory - Texas Instruments 6030B107 Fully Integrated Power Management IC - Texas Instruments AIC3100 Low-Power Audio Codec With 1.3 W Stereo Class-D Speaker Amplifier - Texas Instruments LVDS83B FlatLink 10-135 MHz Transmitter - Hynix H9TKNNN8P 1 GB DDR2 RAM - Hynix-chippet täcker troligtvis Texas Instruments OMAP4 1 GHz dual-core processor, precis som i Kindle Fire. En närmare titt avslöjar också en FocalTech FT5406EE8 Kapacitiv Touch Panel Controller. Nooks platta på 7” har samma upplösning som Kindle Fire, 1024x600 och de båda har 16 miljoner färger. ----- Mer finns här
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-10-11 15:09 V14.5.0-2