Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 november 2011

Alfa Laval skapar ny division

Alfa Laval koncernen omorganiserar verksamheten och adderar en ny sĂ€ljande division – Marine & Diesel divisionen.
I den nya strukturen kombineras Alfa Lavals och Aalborg Industries verksamheter pÄ omrÄdet med mÄlet att fördjupa nÀrvaron och konkurrenskraften och pÄ sÄ sÀtt ytterligare stÀrka bolagets positioner. Peter Leifland har utsetts till chef för den nya divisionen.

”Den nya divisionen har ett brett utbud av produkter med starka marknadspositioner,” sade Peter Leifland. ”Dessutom bidrar den tilltagande sjöburna handeln till att skapa en solid bas för fortsatt tillvĂ€xt."

Samtidigt Àr verksamheten inom divisionen diversifierad och inte enbart beroende av varvens kontraktering till rederi- och offshorenÀringen, skriver företaget. Mer Àn en tredjedel av divisionens orderingÄng relaterar till eftermarknadsaffÀren och drygt 10 procent förknippas med marknaden för landbaserad dieselkraft. Dessutom utgör de miljömÀssiga lösningarna en vÀxande andel.

”Man bör dessutom komma ihĂ„g att vĂ„ra miljöprodukter inte enbart Ă€r beroende av nybyggnationens utveckling. Det finns Ă€ven stora möjligheter vad gĂ€ller eftermontering pĂ„ befintliga fartyg,” sade Peter Leifland.

Den nya strukturen kommer att speglas i den publika finansiella rapporteringen frÄn och med kvartalsrapporten för det första kvartalet 2012.

Alfa Lavals sÀljande divisioner omfattar dÀrmed Equipment, Process Technology samt Marine & Diesel.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2