Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 november 2011

Svensk Elektronik lanserar nygammalt leveransvillkor

Svensk Elektronik har utifrĂ„n EL98 och IML2009 utformat SEAL2012 – Svensk Elektronik AllmĂ€nna LeveransbestĂ€mmelser.
Vid den tidigare sammanslagningen av IM-föreningen och Elektronikindustriföreningen fick Svensk Elektronik med sig ett ”gott arv”, bland annat leveransvillkoren IML och EL - villkor som Ă€r framtagna av och för branschen. BĂ„da Ă€r vĂ€l etablerade villkor som de tidigare föreningarna har tillhandahĂ„llit genom Ă„ren.

SEAL innehĂ„ller egentligen inga nyheter – IML och EL Ă€r ganska lika varandra i sitt innehĂ„ll. Den stora skillnaden Ă€r framför allt namnet. De nya villkoren lanserades pĂ„ föreningens höstmöte den 24 nov.

- Det Ă€r naturligt att vi ser till att namnet pĂ„ branschvillkoren hĂ€nger ihop med branschorganisationens namn sĂ€ger Lena Norder pĂ„ Svensk Elektronik.”SEAL the deal” sĂ„ att sĂ€ga! Finns att hĂ€mta fritt pĂ„ vĂ„r hemsida - ett sĂ€tt för oss att bidra till bra affĂ€rer i branschen.

Det finns Àven andra affÀrsvillkor att anpassa frÄn tidigare IM och EIF och det kommer att göras successivt. Föreningen ser Àven över behovet av nyutveckling av andra affÀrsvillkor.

PÄ höstmötet pratade man Àven om lÀget pÄ marknaden. Den samlade bedömningen var att det gÄr mycket bra för branschen, men den ekonomiska oron i vÀrlden gör att man har en beredskap för förÀndringar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2