Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dreamstime, Thor Jorgen Udvang Elektronikproduktion | 29 november 2011

eXception: Tillverkningsindustrin behöver ordning i leveranskedjorna

Tillverkningsindustrin behöver fÄ ordning pÄ sina leveranskedjor, det sÀger Steven Healings, Group Supply Chain Director för kontraktstillverkaren och mönsterkortstillverkaren eXception, i en gÀstartikel.
I fortsatt ÄterhÀmtning frÄn pÄverkan som den japanska tsunamin hade tidigare i Är har nu elektronikindustrin fÄtt utstÄ ett nytt slag nÀr Thailand drabbas av de vÀrsta översvÀmningarna pÄ 50 Är. Företagen lockades till Thailand och provinserna runt Bangkok med hjÀlp av statliga incitament, lÀgre tillverkningskostnad och belöningar i skatter rÀknat.

Resultatet Ă€r att omrĂ„det blivit det österlĂ€ndska ”Silicon Valley” med fordonsföretag och högteknologiska företag som nu bedriver huvuddelen av sin tillverkning pĂ„ plats. Sorgligt nog stĂ„r sju av de industriella zonerna runt Bangkok under vatten, tusentals mĂ€nniskor stĂ„r utan arbete och de globala leveranskedjorna för nĂ„gra av vĂ€rldens största tillverkare hotas Ă€n en gĂ„ng.

Oavsett om vi gillar det eller inte börjar störningar i leveranskedjorna bli vanliga hÀndelser och med det förÀnderliga klimatet och naturkatastrofer som slÄr till mer regelbundet mÄste företag se över sina leveranskedjor och hur de hanterar riskerna.

Original Equipment Manufacturers (OEM:er) letar stÀndigt efter att deras leveranskedjor ska kunna erbjuda lösningar för att minska ledtider och kostnader. Upphandlings-personalen som historiskt har utmanats att finna ett flertal leverantörer för att minska riskerna har nyligen börjat fokusera pÄ att istÀllet reducera antalet leverantörer för att konsolidera kostnaderna. Den hÀr processen Àr inte ovanlig och Àr problematisk bÄde gÀllande kvalitet och leveranstider.

En leveranskedja som erbjuder flexibilitet pÄ produktionsplatsen, utan risker gÀllande kvaliteten, det Àr det enda sÀttet för tillverkare att hÄlla produktionen uppe i kristider. Det kanske inte Àr de lÄgkostnadsregioner som de hoppas pÄ men i det lÄnga loppet kommer det robusta i en sÄdan modell att ge finansiella fördelar för de som Àr villiga att ta riskerna pÄ allvar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2