Elektronikproduktion | 06 december 2011

BB Electronics gör nyinvesteringar med VJ Electronix

Kontraktstillverkaren BB Electronics satsar på att effektivisera omarbetning av kretskort och har installerat ett VJ Electronix 400 Scavenger system i faciliteten i Horsens, Danmark.
Med hjälp av maskinen kan man ta bort lödningar från mönsterkort och därför göra processen enklare när det gäller att göra om befintliga kretskort. BB Electronics har bland annat kunder som arbetar med komplexa mönsterkort i allt från serier till prototyper. Applikationer kan vara allt ifrån satellitkommunikation, videoprocessering till mätutrustning. Korten karakterisera ofta av ett stort antal BGA:er och det är ofta avancerade kort med flera lager.

Enligt BB Electronics SMT engineering supervisor Dennis Pedersen kommer den nya utrustningen att effektivisera omarbetningar i och med höjd produktionshastighet och kvalitet. Tanken är att man genom denna investering automatiserar ett arbetskrävande manuellt moment.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1