Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 30 december 2011

Enea säljer sin nordiska konsultverksamhet

Enea har ingått ett bindande avtal om att avyttra de svenska konsultbolagen i Stockholm, Lund och Linköping till Xdin AB, det svenska dotterbolaget till Alten Group, ett globalt teknikkonsultföretag med säte i Paris, Frankrike.
”Denna affär är ett led i vår strategi att fokusera på vår globala mjukvaruaffär.”, säger Anders Lidbeck, vd och Koncernchef för Enea. ”Den lokala konsultaffären i Sverige skiljer sig väsentligt från vår globala mjukvaruaffär. Genom att sälja av denna del renodlar vi Eneas verksamhet och får möjlighet att investera inom områden som Linux, realtidsoperativsystem, hårdvarumiljöer och produktnära tjänster."

Han fortsätter:

"Vi vill bli världsledande på operativsystemslösningar mot industrin för trådlös kommunikation. På den marknaden sker en stor teknikutveckling som öppnar upp goda möjligheter för oss. Men för att lyckas behöver vi fokusera våra insatser till detta område. I och med denna affär kan vi göra just det.”

De avyttrade verksamheterna omfattar 228 medarbetare och cirka 90 underkonsulter vilket motsvarar drygt hälften av Eneas totala konsultverksamhet. De nordiska enheterna omsätter tillsammans runt 300 miljoner kronor på årsbasis. Efter avyttringen består Eneas kvarvarande verksamhet av 400 medarbetare i nio länder.

Köpeskillingen för aktierna i Enea Services Stockholm AB, Enea Services Öresund och Enea Services Linköping AB uppgår till cirka 140 miljoner kronor. Den avyttrade verksamheten kommer övergå till Xdin under första kvartalet 2012.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1