Annons
Annons
© Otnaydur-dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 februari 2012

Sorubin avtalar med Sottelbin - tillverkning hamnar i Umeå

Miljöteknikföretaget Sorubin har tecknat ett exklusivt licensavtal med Sottelbin, ett nybildat företag som är specialiserat på små luftare för vattenrening för den europeiska marknaden.
Sorubin arbetar med energieffektiva luftare för industrier och kommunala vattenverk.

Enligt licensavtalet får Sottelbin använda Sorubins patenterade och beprövade teknologi för energieffektiv luftning för att lansera små luftare på den europeiska marknaden. Dessa små luftare är lämpade för vattenrening av mindre vattentäkter på exempelvis golfbanor, vingårdar, växthus och fiskodlingar.

Sottelbins små luftare kommer att gå på 230V, vara enkla att hantera och installera (carry-lift-move-install-connect), och ha en för målgrupperna mycket attraktiv design, skriver man i en pressrelease. Sottelbin planerar att lansera de små luftarna under senhösten 2012. Tillverkningen kommer att ske i Umeå.

- Vi tror att det finns en stor potential att sälja mindre luftare till branscher som fiskodlingar, turism med mera. Ständigt ökande energikostnader och ny strikt miljölagstiftning har gjort även denna typ av företag väl medvetna om behovet av driftsäker och energieffektiv luftning och vattenrening. Små, effektiva och pålitliga luftare som är enkla att använda och inte så dyra att köpa in kommer att bli en attraktiv lösning för dessa kunder, säger Stefan Sandström, vd, Sorubin.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2