Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Otnaydur-dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 februari 2012

Sorubin avtalar med Sottelbin - tillverkning hamnar i Umeå

Miljöteknikföretaget Sorubin har tecknat ett exklusivt licensavtal med Sottelbin, ett nybildat företag som Àr specialiserat pÄ smÄ luftare för vattenrening för den europeiska marknaden.
Sorubin arbetar med energieffektiva luftare för industrier och kommunala vattenverk.

Enligt licensavtalet fÄr Sottelbin anvÀnda Sorubins patenterade och beprövade teknologi för energieffektiv luftning för att lansera smÄ luftare pÄ den europeiska marknaden. Dessa smÄ luftare Àr lÀmpade för vattenrening av mindre vattentÀkter pÄ exempelvis golfbanor, vingÄrdar, vÀxthus och fiskodlingar.

Sottelbins smÄ luftare kommer att gÄ pÄ 230V, vara enkla att hantera och installera (carry-lift-move-install-connect), och ha en för mÄlgrupperna mycket attraktiv design, skriver man i en pressrelease. Sottelbin planerar att lansera de smÄ luftarna under senhösten 2012. Tillverkningen kommer att ske i UmeÄ.

- Vi tror att det finns en stor potential att sÀlja mindre luftare till branscher som fiskodlingar, turism med mera. StÀndigt ökande energikostnader och ny strikt miljölagstiftning har gjort Àven denna typ av företag vÀl medvetna om behovet av driftsÀker och energieffektiv luftning och vattenrening. SmÄ, effektiva och pÄlitliga luftare som Àr enkla att anvÀnda och inte sÄ dyra att köpa in kommer att bli en attraktiv lösning för dessa kunder, sÀger Stefan Sandström, vd, Sorubin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2