Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Michal-kowalski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 06 mars 2012

Smarteq vill få in 14 miljoner i nyemission

Den 22:a mars ska styrelsen mötas upp och besluta om en nyemission med mÄlet att ta in 14,1 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat anvÀndas för att flytta företagets fokus frÄn utveckling till försÀljning och stÀrka upp en anstrÀngd finansiell situation.
Sammanlagt 14,1 miljoner kronor hoppas man fÄ in före avdrag för emissionskostnader. Syftet Àr att att skapa en stabil grund för att möta marknadens efterfrÄgan samt stÀrka bolagets finansiella stÀllning:

"För att pÄ bÀsta sÀtt kunna hantera de kundförfrÄgningar som bolaget erhÄller samt skapa en ny plattform för framtida tillvÀxt mÄste Smarteqs finansiella stÀllning stÀrkas. Bolaget har idag en anstrÀngd finansiell situation och ett behov av ökat rörelsekapital. Mot denna bakgrund föreslÄr styrelsen i Smarteq en nyemission med företrÀde för bolagets aktieÀgare. Likviden frÄn föreliggande emission skall till större delen anvÀndas till att minska bolagets skuldsÀttning samt dÀrutöver till ökade marknadsförings- och försÀljningsinsatser", det skriver företaget.

Samtidigt mÀrker man frÄn företagets sida ett stort intresse för företagets produkter. Det hÀr gÀller bÄda verksamhetsomrÄdena Communications och Automotive. Fokus nu blir att satsa hÄrt pÄ försÀljning av systemen:

"Smarteq har under senaste Ären lagt ned betydande resurser pÄ att utveckla och förbÀttra bolagets produkter. Eftersom produkterna med all tydlighet Àr fÀrdiga för försÀljning har organisatoriskt en vÀxling genomförts under hösten och vintern frÄn utveckling till fokus pÄ försÀljning. SÀljorganisationen har förstÀrkts och kommer göras ytterligare samt att produktionen förlagts till Kina."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1