Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Vladek-dreamstime.com Embedded | 23 mars 2012

Prevas får order från Outokumpu

Prevas har fått en order från Outokumpu i Avesta. Ordern avser uppgradering av system för styrning och optimering av glödgningsugn.
I takt med ökande energikostnader ökar även företagens behov av att hitta energioptimerande lösningar i sin produktion. Att framställa stålprodukter är mycket energikrävande. Material värms och kyls i flera omgångar för att uppnå önskade egenskaper. Effektivt utnyttjande av ugnar kräver optimering av produktivitet, kvalitet och energiförbrukning.

Outokumpu är en leverantör av rostfritt stål. För att säkra, effektivisera och optimera sin produktion uppgraderas nu det överordnade styrsystemet för glödgningsugnen i Avesta.

- Med pågående uppgradering av systemet ser vi i första hand till att säkra upp leveranssäkerheten för ugnen eftersom gamla utgångna mjukvarukomponenter byts ut. Vi tar samtidigt ett steg mot att renodla arkitekturen i hela systemet för att underlätta och effektivisera framtida processförbättringar och systemunderhåll, säger Jan-Erik Hellgren projektledare hos Outokumpu.

- Prevas har ett långvarigt samarbete med Outokumpu i Avesta och är väldigt glada för att ytterligare kunna fördjupa den genom den här ordern. Att effektivt styra glödningsugnen är komplicerat då det är många olika bandtyper och dimensioner som går i ett relativt snabbt kontinuerligt flöde genom ugnen. Styrsystemet bygger på en MPC-regulator som tar hänsyn till ugnens och materialets egenskaper och styr värmning och hastighet på banden för att uppnå rätt värmning på ett så effektivt sätt som möjligt, säger Johan Bäckman affärsenhetschef på Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1