Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Yuri-arcurs-dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 april 2012

Sveriges Ingenjörer vill få in unga praktikanter på företag

Sveriges Ingenjörer har tecknat kollektivavtal för ungdomar som genom Tekniksprånget i höst får chansen att praktisera i ingenjörsyrket.
– Vi vill uppmuntra teknikintresset hos de unga och se till att de får schyssta villkor redan från början, säger Sveriges Ingenjörers Peter Larsson.

Hösten 2012 drar Tekniksprånget igång för att inspirera unga till ingenjörsyrket. Projektet erbjuder ungdomar som avslutat teknisk eller naturvetenskaplig utbildning på gymnasiet möjligheten att praktisera i fyra månader på ett företag för att få insyn i arbetet som ingenjör. Det är ett initiativ av Industrivärden och Nordstjernan och initialt kommer nio stora svenska företag att erbjuda praktikplatser.

Sveriges Ingenjörer stödjer Tekniksprånget och har nu även tecknat kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen för att säkra villkoren för de blivande ingenjörerna.

Sveriges Ingenjörer ser projektet som en betydelsefull pusselbit för att få fler att vilja välja ingenjörsyrket. Förbundet har sedan 2007 aktivt arbetat med att stimulera de ungas intresse för teknik, bland annat med teknikkollon för barn.

– Tekniksprånget ger ungdomar insyn och vetskapen om vad ingenjörsyrket kan erbjuda för spännande utmaningar. Kollektivavtalet vi tecknat förstärker också projektet och underlättar för både företagen och praktikanterna, säger Peter Larsson, samhällspolitisk direktör på Sveriges Ingenjörer.

– Sveriges välfärd grundas idag och historiskt på avancerad teknik som kan säljas på en global marknad. Varje generation måste vinnas för att vi ska kunna utveckla vår välfärd i en hållbar framtid.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1