Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 28 december 2001

Bengt-Olof Larsson till Strand

Strand Interconnect öppnar nytt marknadsomrÄde inom optiksektorn och Bengt-Olof Larsson blir styrelseordförande.
Strand Interconnect AB fick frÄn Infineon under 2000 sin genombrottsorder för substrat med kiselteknik. Under 2001 har produktionstekniken förfinats och steget frÄn avknoppningsföretag till industriellt producerande företag har genomförts. Infineon ökar nu, efter en nedgÄng under 2001, Äter sina bestÀllningar hos Strand. AnvÀndandet av kiselsubstrat i elektronikmoduler Àr nu pÄ vÀg att accepteras och kvalificeras hos krÀvande tillverkare av elektronikmoduler för telekom- och fordonsindustrin. Bolaget har ocksÄ under hösten förstÀrkt sin organisation med en försÀljningschef i USA.

För att öka bolagets bearbetningskraft mot den globalt vÀxande kundbasen inom halvledarindustrin har styrelsen beslutat att Bengt-Olof Larsson tilltrÀder som styrelsens ordförande. Bengt-Olof har lÄng och vÀlrenommerad erfarenhet frÄn multinationella halvledarföretag (Siemens och Toshiba) och frÄn uppbygganden av verksamhet inom ElektronikGruppen AB dÀr han fram till 2000 fungerat som entreprenör, VD och koncernchef.

AvgÄende styrelseordförande, entreprenören och grundaren Leif Ljungqvist kvarstÄr i styrelsen. Han kommer pÄ heltid att koncentrera sina insatser pÄ kontakter med Àgarkretsen och den finansiella marknaden och pÄ bolagets strategiskt viktiga kunder inom omrÄdet optiska substrat och moduler. Leif kommer inom det finansiella omrÄdet att utvÀrdera förutsÀttningarna för industriellt samarbete och distribution pÄ global bas och att pÄ sikt etablera produktion i anslutning till Strands internationella kunder. Inom det optiska omrÄdet skall bolaget tillsammans med sina kunder utnyttja Strands industrialiserade process för produktion av substrat och moduler i större volymer.

Strand, som Àr noterat pÄ NGM Equity, utvecklar och tillverkar mycket avancerade mönsterkort, för bl a datorer och telekom. Företaget har huvudkontor och produktion i Norrköping.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2