Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ambro10-dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 april 2012

Nokia tvingas vinstvarna - telefoner går sämre än väntat

Nokia utfärdade idag en vinstvarning för segmentet Devices & Services på grund av bland annat ökad konkurens på tillväxtmarknaderna.
Nokias segment Devices & Services går inte i enlighet med förväntningarna. Bland annat har man sålt färre telefoner i mellanöstern, Indien, Afrika och Kina tack vare ökad konkurrens. Samtidigt är marginalerna inom smarta enheter lägre.

För segmentet ser det ut att bli runt 3% sämre än förväntade nollresultatet. För andra kvartalet räknar man med liknande eller något sämre än första kvartalet.

"Det nedslående finansiella resultatet för enheten Devices & services under det första kvartalet 2012 och utsikterna för den andra kvartalet 2012 visar att enheten Devices & Services fortsätter att vara i en omställningsfas”, sade Stephen Elop, vd och president, Nokia.

Lumian ses dock som framgångsrik och mer pengar ska läggas på projektet för att garantera framgång, enligt Stephen Elop.

Siffror:

Nokia tror att nettoförsäljningen för Devices & Services i det första kvartalet landade på 4,2 miljarder euro. Konventionella mobiltelefoner stod för 2,3 miljarder av detta och smarta enheter för 1,7 miljarder.

2 miljoner Lumi:or såldes under det första kvartalet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1