Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Vladek-dreamstime.com Embedded | 12 april 2012

Prevas får order från Arla Foods

Prevas tar hem order från Arla Foods. Ett nytt modernt styrsystem ska tas fram och leveransen beräknas vara fullständigt genomförd i december 2013. Ordervärdet är runt 14 miljoner.
Arla Foods fabrik i Vimmerby startade 2005 och producerar idag mjölkpulver från 350 0000 ton mjölk årligen. Anläggningen förväntas expandera de kommande åren och för att lyckas med planerad tillväxt behöver Arla Foods investera i nya moderna produktionsnära IT-system. Hjälp hämtas från Prevas.

- För oss är det viktigt att investera för framtiden, inte minst i Sverige, för att göra skillnad och erbjuda mervärden för kunder, konsumenter, mjölkbönder och medarbetare. Prevas har både kompetens och erfarenhet av liknande IT-projekt, säger Jörn Skovhauge på Arla.

I projektet ingår mjukvara, migrering av system, kvalitetssäkring, installation, idrifttagning, test, utbildning och support. Som leverantör till Arla säkerställer Prevas att det under projektet och kommande år efter genomförd drifttagning finns lokalt baserad expertis med möjlighet att tillhandahålla support och service för att maximera tillgänglig produktionstid.

- Vi är mycket glada över det ökande förtroendet som Arla Foods ger oss. Den här typen av åtagande passar oss som handen i handsken. Våra kvalitetssäkrade arbetsmetoder säkerställer att en komplex driftsättning av Arlas system sker smidigt och korrekt under de korta och kritiska idrifttagningstillfällena, säger Robert Majanen affärsenhetschef på Prevas AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1