Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza Elektronikproduktion | 24 april 2012

Hanza siktar högt under året

Hanza förbereder sig under året på att ta flera steg i sin utveckling. Ett storförvärv kan också vara i antågande – men därom är man ännu hemlighetsfulla.
Nu i vår inviger man en ny tunnplåtsanläggning i Estland. Här ska man kunna ta emot stora kunder som ABB, Ericsson och Nokia Siemens Networks. Målen är alltså högt ställda och mycket är på gång i företaget.

De finska enheter som man köpte förra året håller man för närvarande på att göra om till proximity-enheter som främst ska serva den närliggande marknaden. Fokuset blir som vid de andra proximity-enheterna kunder med högre krav och lägre volymer samtidigt som man i Estland kommer kunna hantera volym.
>>Det gjorde att vi la en försiktig budget för första halvan av 2012 men det har vänt snabbare än vi trodde<<


Det här är dock inte det enda större projektet under året. Som vi tidigare skrivit om är Hanza också på gång med att flytta in i nya lokaler nere i Göteborg där man tog över verksamhet från Saab.

- Vi skulle egentligen redan ha flyttat men vi har haft en sån jäkla beläggning, säger  sälj- och marknadschef Thomas Lindström. Tanken var att vi skulle ha flyttat i april men nu har vi skjutit på det i några månader.

Många kunder knackar för närvarande på dörren till Hanza Göteborg och vill utnyttja kapaciteten som man här har inom bland annat försvarselektronik.

När vi sist pratade med Hanza var det fortfarande lite nedgångskänningar i branschen. Nu verkar vinden dock ha vänt:

- Q4 så vart det lite tuffare. Jag tror egentligen att alla i branschen kände av det. Framför allt inom telekom gick det ner lite. Det gjorde att vi la en försiktig budget för första halvan av 2012 men det har vänt snabbare än vi trodde.

Nu tittar man också fram mot ett potentiellt storförvärv. Thomas Lindström är härom förtegen och säger hemlighetsfullt att det är ett stort förvärv som kan komma att höja omsättningen med ett antal hundra miljoner men att det också är allt han kan säga.

När och var förvärvet blir av är ännu höljt i dunkel.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1