Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 april 2012

Ericsson tappade inom Networks

Rörelseresultatet, exklusive joint ventures och vinsten från försäljningen av Sony Ericsson, minskade till 2,8 (6,3) miljarder i kvartalet på grund av en lägre försäljning inom Networks och en lägre bruttomarginal.
Arbetet med att få ordning gällande joint-venturebolagen har präglat den senaste tiden. Sony Ericsson har avyttrats och ST-Ericsson omorganiseras.

Fokuset kommer nu fortsatt att bli på att bredda fokus till att koppla upp alla typer av terminaler, telefoner och andra enheter, skriver företaget.

”Försäljningen av mobilt bredband med hög kapacitet utvecklades väl i Nordamerika, Japan och Korea, medan andra regioner som Europa inklusive Ryssland, delar av Mellanöstern samt Indien var svagare”, säger Hans Vestberg, vd och koncernchef för Ericsson. ”Försäljningen av CDMA fortsatte som väntat att minska i teknikskiftet mot LTE.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-2