Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal-kowalski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 maj 2012

Ny koncern uppstår efter investering på 80 miljoner

Investmentföretaget Mannerheim Industrier har under åren byggt upp en bred portfölj med bolag inom energi- och tekniksektorn. Nu stärker man positionen ytterligare genom att starta en ny koncern där man slagit samman två av sina nuvarande bolag, DeltaElectric och Conlego, med två nyförvärv.
Den nya bolagsgruppen DeltaNordic blir en helhetsleverantör av elektriska och elektroniska system med fokus på den nordiska marknaden.

Tekniskt utbyte och breddning av kompetens var två viktiga argument när Mannerheim Industrier tog beslutet att förvärva två nya bolag och skapa en stark utmanare på nordisk basis. De fyra bolagen som från och med 2:a maj i år bildar den nya koncernen DeltaNordic är Mannerheim Industriers två nuvarande dotterbolag DeltaElectric i Kungsängen, Conlego i Nacka samt nyförvärvade EuroTech i Gävle och Eltech i Örnsköldsvik.

Tillsammans formar de en bred koncern med en strategisk närvaro i norra och mellersta Sverige. Vd och koncernchef för DeltaNordic blir Marie von Sydow, som under sin tid som vd för DeltaElectric har fördubblat omsättningen på knappt tre år.

– Som en ny, stark aktör på den nordiska marknaden kommer vi nu att kunna erbjuda våra kunder tjänster utöver det vanliga. Med den här sammansättningen av kompetenser, produkter och tjänster kommer vi att ta ett helhetsansvar och erbjuda kompletta lösningar för krävande miljöer, säger Marie von Sydow.

Förvärven och sammanslagningen innebär gradvisa förändringar och en effektiv expandering av produktionsanläggningar och medarbetare. Från att ha varit en arbetsgrupp på cirka 160 personer på DeltaElectric respektive Conlego, blir de nu uppemot 220 heltidsanställda i den nya DeltaNordic-koncernen.

Bolagen inom DeltaNordic kompletterar varandra och skapar en plattform för tillväxt. De fyra företagen har tidigare, som enskilda bolag, levererat sina produkter och tjänster till skilda marknader och ser nu att det utökade kundunderlaget ger möjlighet till merförsäljning på befintlig kundbas och därmed en större riskspridning.

– DeltaNordic står för mod och framåtanda. Vi vill kunna fortsätta att utveckla långa, trygga kundrelationer och det här är ytterligare ett steg på vägen mot detta. Vi har också startat ett dotterbolag i Kina för att vara nära våra kunder, säger Marie von Sydow.

– Mannerheim Industrier satsar över 80 miljoner kronor i den här nybildade koncernen. Våra förväntningar är att DeltaNordic inom tre till fyra år når en omsättning på minst 500 miljoner kronor på den nordiska marknaden. Detta innebär att organisationen ställs inför helt nya utmaningar genom att behöva uppträda och samordna insatserna på nordisk basis, säger Fredrik Mannerheim, vd och styrelseledamot på Mannerheim Industrier AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1