Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Homiel-dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 maj 2012

Addtechs år: 24 procent plus

Addtechs rörelseresultat ökade under verksamhetsÄret med 24 procent till 470 miljoner kronor (380) och rörelsemarginalen uppgick till 9,0 procent (8,6).
Addtechkoncernens nettoomsÀttning under verksamhetsÄret ökade med 18 procent till 5 200 miljoner (4 418).

"Under det första halvÄret var efterfrÄgan överlag bra för vÄra verksamheter. Den egengenererade tillvÀxten var god Àven under det andra halvÄret trots att ett flertal kunder uppvisade större försiktighet i sina bestÀllningsprognoser. DÀrmed har efterfrÄgan inom vÄra produktoch marknadsomrÄden fortsatt haft en positiv utveckling, men marknadsbilden Àr mer splittrad Àn tidigare och det skiljer mellan olika geografiska marknader, kundsegment och produktnischer", skriver företaget i sin Ärsredovisning.

"Under det andra halvÄret upplevdes en ökad oro över marknadslÀget hos vÄra kunder i samtliga nordiska lÀnder. Totalt
sett har efterfrÄgan varit stabil under det fjÀrde kvartalet trots att osÀkerheten har resulterat i en dÀmpad efterfrÄgan och förseningar i leveransplaner till vissa kunder. De kundsegment som utvecklats bÀst under Äret Àr maskinbyggare och mobilhydraulik. AffÀrslÀget har varit stabilt inom telekom medan det har varit svagare efterfrÄgan inom segmenten elektronikindustri och medicinteknik."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1