Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Youssouf-cader-dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 maj 2012

LED i byggnader driver tillväxt i Europa

Enligt LEDinside, forskningsdivisionen för LED hos TrendForce, förvÀntas den europeiska LED-marknaden vÀxa med runt 38% CAGR över de kommande fem Ären.
Det Ă€r i synnerhet marknaderna för arkitektoniskt ljus och kommersiell ljus som Ă€r mindre priskĂ€nsliga och det gör att LED snabbare kan ta över dessa marknader. TillvĂ€xten Ă€r dĂ€rför störst hĂ€r. Enligt LEDinsides “2011-2015 European LED Lighting Market Report (2012),” kommer LED-ljus som anvĂ€nds arkitektoniskt att vĂ€rderas globalt till 3,191 miljarder dollar 2012, runt 29% av det globala marknadsvĂ€rdet för LED som helhet. Europa stĂ„r i sin tur för runt 35% av det totala vĂ€rdet inom arkitektonisk LED och ett berĂ€knat marknadsvĂ€rde om 1,12 miljarder dollar.

Tack vare mÀngden fÀrger som lysdioderna finns i Àr europeiska lÀnder villiga att investera i ljusdesign som anvÀnder dioder för att stimulera turism i lÀnderna (för att belysa exempelvis kÀnda landmÀrken). TrendForce pekar pÄ att i det förflutna antog man rött, grönt och blÄtt i applikationerna. Dock har det överskott i produktionen som funnits sedan 2011 gjort att priserna har gÄtt ned med 35-40% per Är för högeffekts-dioder.

Fler och fler tillverkare av arkitektoniska ljusprodukter gÄr nu över till vitt LED-ljus, nÄgot som tar upp ungefÀr 40% av hela segmentet. Med tanke pÄ utvecklingen för det vita ljuset, effektivitetshöjningarna i synnerhet, tror man att vita dioder tar över efter RGB/FÀrg-LED och blir det huvudsakliga inom arkitektonisk ljus under 2013.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2