Annons
Annons
© Youssouf-cader-dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 maj 2012

LED i byggnader driver tillväxt i Europa

Enligt LEDinside, forskningsdivisionen för LED hos TrendForce, förväntas den europeiska LED-marknaden växa med runt 38% CAGR över de kommande fem åren.
Det är i synnerhet marknaderna för arkitektoniskt ljus och kommersiell ljus som är mindre priskänsliga och det gör att LED snabbare kan ta över dessa marknader. Tillväxten är därför störst här. Enligt LEDinsides “2011-2015 European LED Lighting Market Report (2012),” kommer LED-ljus som används arkitektoniskt att värderas globalt till 3,191 miljarder dollar 2012, runt 29% av det globala marknadsvärdet för LED som helhet. Europa står i sin tur för runt 35% av det totala värdet inom arkitektonisk LED och ett beräknat marknadsvärde om 1,12 miljarder dollar.

Tack vare mängden färger som lysdioderna finns i är europeiska länder villiga att investera i ljusdesign som använder dioder för att stimulera turism i länderna (för att belysa exempelvis kända landmärken). TrendForce pekar på att i det förflutna antog man rött, grönt och blått i applikationerna. Dock har det överskott i produktionen som funnits sedan 2011 gjort att priserna har gått ned med 35-40% per år för högeffekts-dioder.

Fler och fler tillverkare av arkitektoniska ljusprodukter går nu över till vitt LED-ljus, något som tar upp ungefär 40% av hela segmentet. Med tanke på utvecklingen för det vita ljuset, effektivitetshöjningarna i synnerhet, tror man att vita dioder tar över efter RGB/Färg-LED och blir det huvudsakliga inom arkitektonisk ljus under 2013.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1