Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saniphoto-dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 maj 2012

Andra halvan av 2012 blir avgörande för solindustrin

De senaste valen i Europa väcker fortsatta frågor om solcellsindustrins hälsa samtidigt som nya politiska direktiv gör företagen återhållsamma.
Enligt EnergyTrend, solcellsdivisionen hos TrendForce, kommer order för solmoduler fortsätta att rinna in till mitten av maj. Order på solceller kommer att fortsätta fram till tidigt i juni.

Efter det säger många företag att konkurrensen i branschen gör att de går på tunn is. Om någonting händer som försvagar marknaden kan det omedelbart kosta företagen framtida order. Det här gör att tillverkarna är mycket återhållsamma i dagsläget.

För de tyska och italienska marknaderna går det bra under första halvan av året, mycket på grund av att detta är de sista månaderna med statligt ekonomiskt stöd på de nivåer som man har haft. I länder som tidigare har satsat stort på solkraft kommer företagen antagligen få motgångar när regeringarna nu byter policy.

Rykten säger också att priserna kommer att förändras snart. Trots det är spotpriserna enligt TrendForce redan i dagsläget under tillverkningskostnaden. Kapacitetsutnyttjandet är fortsatt högt och hos flera större modultillverkare i Kina såsom Trina Solar, JA Solar och Suntech Power går man för full fart med målsättningen att hinna med de order som finns för Q2. För de Taiwanesiska tillverkarna ligger kapacitetsutnyttjandet på över 80%.

Med tanke på detta och osäkerheten för hur mycket order som kommer att läggas under andra halvan av året kan spotpriserna komma att pressas ned ytterligare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-2