Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Maksim-pasko-dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 maj 2012

Samsung flexar musklerna mot Nokia

Samsung gick som bekant om Nokia som världens största telefon-producent i april. Nu fortsätter man att pressa på mot Nokias traditionellt sett viktiga marknad: low-end-telefoner.
93,5 miljoner mobiltelefoner sålde Samsung under det första kvartalet. De kan ställas mot Nokias 82,7 miljoner. Vad värre är rapporterade Nokia att försäljningen på nya marknader, dominerad av low-end telefoner, backade. Här har man haft något av en bastion när smartphone-tåget mest sett ut att gå mellan Cupertino, Apples hemvist i USA, och sydkoreanska Seoul, hem för Samsung.

Nu i helgen presenterade Samsung sin Omnia M. Det är i sig inte anmärkningsvärt att Samsung släpper low-end-telefoner. Det som i sådana fall är mer anmärkningsvärt är att man valt att köra Windows på telefonen, precis som konkurrenten Nokia.

Enligt Samsung handlar det om att man inte vill lägga alla ägg i samma korg. Man har även tidigare varit inne och nosat på Windows så inte heller det är i sig någon nyhet. Att man väljer att släppa en telefon som specifikationsmässigt är snarlik huvudkonkurrenten Lumia 610 och dessutom baserad på samma operativsystem ses dock av flertalet analytiker som att man nu satsar hårt på att konkurrera ut Nokia.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1