Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nomadsoul1-dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 maj 2012

Foxconn bygger smartphone åt Googles konkurrent

Det kinesiska söktjänsteföretaget Baidu kommer - i samarbete med mobiloperatören China Unicom och kontraktstillverkaren Foxconn - arbeta fram en ny smartphone som kan förändra den kinesiska marknaden.
Telefonen kommer att köra en version av Baidus molnbaserade operativsystem. Användarna kommer få tillgång till kartfunktioner, musiktjänster och 100 GB lagringsutrymme. Foxconn är produktionspartner till projektet. Telefonen fokuserar på billigt - den kommer kosta under CNY1,000, 1100 kronor, det rapporterar Dow Jones Newswire.

Baidu har vunnit stort på Googles flytt från landet. Intäktsmässigt har man över 78% av sökmarknaden i Kina. På mobilsidan har man inte haft samma framgångar, något som kan ligga bakom beslutet med en egen telefon. Analytiker tror nu att det här kan förändra utvecklingen på den stora kinesiska marknaden där man särskilt i mindre städer kan locka köpare med det låga priset.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1