Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 maj 2012

Sorubin tar in pengar

Sorubin AB har registrerats som publikt bolag och genomför nu en nyemission på 7,9 miljoner kronor.
Sorubin tillverkar energieffektiva luftare för vattenrening till industrier och kommunala reningsverk. Siktet är inställt på världsmarknaden.

Sorubin siktar på en omsättning om 8 miljoner kronor i år och bedömer att intäkterna år 2014 kommer att vara 70 miljoner kronor, med en vinst på 17 miljoner kronor. Kapitalet från nyemissionen kommer att användas för att snabba upp lanseringen av företagets produkter på de prioriterade marknaderna. Det innefattar bland annat att stärka organisationen, skapa ett ökat marknadsengagemang, ta de viktiga patentkostnaderna samt utöka tillgängligt rörelsekapital.

Sorubin satsar idag på marknader inom EU. På den svenska marknaden har man redan ett flertal industrier, kommuner och kommunala bolag som kunder. I Storbritannien har Scottish Water, landets fjärde största vattendistributör, redan börjat använda Sorubins luftare.

Sorubins huvudmålgrupper är processindustrin inom områdena massa och papper, textil, mat, mejeri, kemi och bryggeri samt allmännyttiga vatten- och avloppsreningsverk. Efter tre års verksamhet finns redan över 30 Microluft installerade i Sverige och Storbritannien.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1