Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz-szachowski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 maj 2012

Hexagon förvärvar norska myVR

Mätteknikföretaget Hexagon AB har förvärvat samtliga aktier i det norska bolaget My Virtual Reality Software AS (myVR).
myVR tillhandahåller programvara som gör det möjligt att presentera kartor och bilder i 2D, 3D och 360-graders vyer för desktop och mobila plattformar. Företaget har utvecklat och patenterat teknologier som möjliggör visning av högupplösta interaktiva kartor i realtid över nätverk med begränsad bandbredd. Med teknologin kan storskaliga modeller visas på alla plattformar som stöder 3D, inklusive mobiltelefoner och surfplattor.

"Förvärvet av myVR innebär en betydande förstärkning av Hexagons erbjudande. Mobila lösningar blir allt vanligare i våra kunderbjudanden," säger Ola Rollén, vd och koncernchef för Hexagon AB. "Det var tidigare svårt att visa 3D-data på en mobil enhet som till exempel en surfplatta på grund av begränsningar i dataöverföringen samt svårigheter i att hantera data i realtid. myVR har en unik lösning på dessa problem och vi kommer att använda den i alla våra applikationsområden."

myVR grundades 2003 och erbjuder virtuell 3D-teknik i realtid för olje- och gasindustrin, byggnads- och anläggningsindustrin, offentlig sektor och webbportaler och för andra traditionella och nya digitala marknader.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1