Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Husqvarna Elektronikproduktion | 24 maj 2012

Husqvarna tar robot till rätten

Husqvarnakoncernen stämmer tyska Positec Germany GmbH. Konflikten gäller robotgräsklipparserien Automower.
Husqvarnakoncernens uppfattning är att Positecs Worx robotgräsklippare gör intrång i två av Husqvarnas patent för robotgräsklippare. Företaget säger därför att de är beredda att "kraftfullt försvara sig mot intrång i sina patent."

– Vi har haft stor framgång med robotgräsklipparen Automower och vi välkomnar andra tillverkare att hjälpa oss med att få robotgräsklipparmarknaden att växa. Dock måste andra tillverkare utveckla sina egna lösningar och inte otillåtet använda andras patenterade teknik. Vi har investerat mycket kraft och resurser under mer än 15 år i robotgräsklippare och kommer aktivt att försvara vår teknologi mot patentintrång, säger Hans Linnarson, vd och koncernchef för Husqvarnakoncernen.

– Detta innebär att vi kommer använda alla tillgängliga rättsliga medel gentemot såväl tillverkare som återförsäljare som gör intrång i våra immateriella rättigheter, där så är befogat.

Husqvarna är för närvarande involverad i patenttvist i Tyskland mot Positec Germany GmbH angående gräsklipparen Worx Landroid mower.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1