Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz-kula-dreamstime.com Komponenter | 24 maj 2012

Undersökning: Vad vållar design-ingenjörer mest huvudvärk?

77% av alla i ingenjörer känner sig pressade att sänka strömkonsumtionen i deras designer.
I en undersökning gjord av MIPS försökte man komma underfund med vad som vållar ingenjörerna bakom designen av elektronik mest huvudvärk. 110 personer utfrågades av marknadsundersökningsföretaget McClenahan Bruer Communications.

Undersökningen hölls kort men innehöll frågor om multithreading (multitrådning) multikärnor och frågor om strömkonsumtion. Just det sistnämnda visade sig också vara i mångas tankar. 28% av de svarande sade att detta var deras största huvudbry. 18% valde processorprestanda och 18% sade rå processorkraft.

Över tre fjärdedelar av de svarande rapporterade att de kände sig pressade att försöka sänka strömförbrukningen utan prestandaförluster.

Som en sido-notis kan också vara värt att nämna detta: Med en tredjedel av rösterna är Star Wars den bästa science fiction-filmen. På andra plats kom 2001: A Space Odyssey.

Några resultat:
  • 74% av de svarande indikerade att multi-threading-kapacitet är viktigt för att öka processor-prestandan.
  • 52% indikerade att den huvudsakliga fördelen med denna teknik är att man kan nå målprestandan vid lägre frekvenser. 31% ansåg dock att det huvudsakliga var att man höjer prestandan utan att behöva fler processorer.
  • De största utmaningarna under arbetsdagen, med en delad förstaplats och 36% av rösterna, är tidspress och att hänga med i teknologins utveckling.
  • 11% svarade att de använder fler än fyra kärnor i den design de just nu arbetar med. 34% svarade dock att de förväntar sig öka antalet kärnor inom 12 månader.
  • 74% arbetar för närvarande med single eller dual-cores.
  • 93% kände att projektet de nu arbetar med borde ha någon form av internet-anslutning.

-----

Undersökningens författare: Mark Throndson, Director of Product Marketing
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-1