Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 maj 2012

Intel investerar i nytt forskningscentrum

Intel kommer att investera över 40 miljoner dollar under de närmaste fem åren i ett världsomspännande universitetsnätverk av forskningscentrum, så kallade Intel Collaborative Research Institutes (ICRI).
– Intel Collaborative Research Institute visar vårt engagemang för att etablera och finansiera forskningssamarbeten på universitet för att accelerera utvecklingen inom nyckelområden och hjälpa till att lösa några av dagens mest utmanande problem, säger Justin Rattner, teknikchef på Intel. Att bilda en tvärvetenskaplig grupp bestående av Intel, lärare och doktorander från hela världen kommer att leda till grundläggande genombrott i några av de svåraste och mest irriterande problem relaterat till datorteknik.

De tre ICRI-centren kommer att samarbeta med sina egna nätverk av partneruniversitet och andra ICRIer samt amerikanska ISTCer.

Varje institut kommer att ha ett specialiserat fokus men uppmuntras att ta med unika förhållanden inom sin region, land och forskningsområde. De tre nya forskningscentrumen är:
 
  • ICRI för hållbara uppkopplade städer, Storbritannien.
  • ICRI för säker datoranvändning, Tyskland
  • ICRI för datoriserad intelligens, Israel

 – Intel har länge vetat att datorindustrin upprätthålls genom insatser från många aktörer, säger Chris Ramming, chef för Intel Labs Univeristy Collaborations Office. Vi hoppas att vi kommer att kunna utöka programmet och inkludera fler sponsorer från näringsliv och regering för att hitta nya sätt att påskynda skapandet av värdefull ny teknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1