Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jakub-krechowicz-dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 maj 2012

Kommer Facebook köpa RIM eller HTC?

Det senaste ryktet säger att HTC och Facebook slutit sig samman för att tillverka en ny telefon – en Facebook-telefon. Projekt Buffy kan vara på väg att se dagens ljus. Börsnoteringen har också väckt frågor: Kommer Facebook skaffa sig egen hårdvara?
Ryktet säger alltså att HTC tillverkar hårdvaran medan Facebook står för programvaran i det nya projektet, "Buffy". Enligt Dailytech ska projektet också ha lyckats hämta kompetens från Apple – konstruktörer från både iPhone- och iPad-utvecklingen.

Ryken om Facebooks ”egna” telefon började ta form redan 2010. Det blev emellertid ingenting av vid tidpunkten. 2011 började nya rykten florera men återigen tystnad. Nu är frågan om det alltså är tredje gången gillt.

Att konkurrenten inom mjukvara, Google, har skaffat hårdvara i och med förvärvet av Motorola kan ha gett Facebook en ytterligare knuff i hårdvaruriktningen. Enligt källorna är man nämligen rädda för att annars förminskas till enbart en mjukvaruleverantör inom andra gränssnitt.

Börsnoteringen av bolaget har också satt igång rykteskarusellen. Trots att resultatet får beskrivs som något av en besvikelse fick Facebook in runt 16 miljarder dollar. För de pengarna skulle de mycket väl kunna köpa sargade RIM (enligt Dailytech värderade till runt 6 miljarder dollar) eller HTC (11,8 miljarder dollar).

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1