Annons
Annons
Embedded | 04 juni 2012

Enea tecknar licensavtal i Japan

Enea har tecknat avtal med ett globalt kommunikationsföretag i Japan. Avtalet är värt 8,3 miljoner kronor (96 MYEN) och omfattar licenser för realtidsoperativsystemet Enea OSE Multicore edition, utvecklingsverktyget Enea Optima samt ett antal mjukvarukomponenter från tredje part.
Kunden kommer använda Eneas produkter för att utveckla en ny programvaruplattform för nästa generation av kommunikationssystem.

“Detta är en betydelsefull affär för Enea i Asien.” säger Anders Lidbeck, VD och Koncernchef för Enea. ”Detta är inte bara en viktig design win där OSE Multicore edition kommer att användas på flera av de senaste multicoreprocessorerna. Det visar även att Enea OSEs främsta kvaliteter som hög prestanda och realtidsegenskaper uppskattas av kunder som utvecklar kommunikationssystem.”

Merparten av avtalet är baserad på en återkommande intäktsmodell till ett totalt värde av 96 MYEN vilket ger kunden tillgång till Eneas programvara och support under ett år. Därefter kan kunden förnya licenserna för 67 MYEN per år, baserat på antal utvecklare i projektet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1