Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 juni 2012

Sorubin får EU-stöd

Det svenska miljöteknikföretaget Sorubin har beviljats ett innovationsbidrag för ett utvecklingsprojekt på två miljoner kronor från Länsstyrelsen i Västerbotten.
Målet är att ytterligare förbättra Sorubins produkter för energieffektiv vattenbehandling. Finansieringen är en del av EU:s regionala strukturfond. Sorubin är ett svenskt miljöteknikföretag som utvecklar och marknadsför den "nya generationens" energieffektiva luftare för behandling av vatten på industriell nivå. Företaget siktar på världsmarknaden.

Det beviljade innovationsanslaget är cirka en miljon kronor av projektets totala kostnad på två miljoner kronor. Projektet syftar till att vidareutveckla Sorubins luftare Microluft. Sorubin kommer att testa och vidareutveckla sin befintliga installation i Dalderse i Skottland samt bygga två referensanläggningar inom kommunal avloppsrening. Dessa byggs i Haparanda och Örnsköldsvik i norra Sverige.

- Det är oerhört positivt att få detta innovationsstöd. Det betyder att vi dubblerar vår utvecklingsbudget. Det innebär i sin tur dubbelt så bra förbättringar av våra produkter och kringutrustning. Vi går nu ut på den gigantiska världsmarknaden och då gäller det att vara rejält vass. Det är mycket tack vare framsyntheten hos organisationer som Länsstyrelsen som Sorubin kunnat bli ett snabbt växande och framgångsrikt norrlandsföretag, säger Stefan Sandström, vd, Sorubin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1