Annons
Annons
© iFixit Elektronikproduktion | 13 juni 2012

Apples nya MacBook Air visar upp nya grepp

iFixit har tittat på vad som är nytt i den nya generationen av MacBook Air som presenterades i måndags.
Apple har justerat SSD-formfaktorn och bytt flash-controller. Den nya enheten baseras på ett SandForce SATA-III kontrollchip som markerats med Toshiba.

Den är fortfarande utbytbar. Således kommer människor att kunna uppgradera disken när tredjeparts-komponenter blir tillgängliga. Trots att utseendet är snarlikt mSata använder man inte samma kontakt.

Tyvärr går det fortfarande inte att uppgradera RAM-minnet och därför rekommenderas att man redan från början köper 8GB-versionen.Något annat värt att tänka på: Den nya MagSafe 2-kontakten fungerar inte med Apples nu levererade Cinema-displayer om man inte köper till en USB 10 -adapter.

Batteritiden har inte blivit bättre trots att man gått över till Ivy Bridge-processorn och flyttat från 1,5 volts SDRAM till Hynix DD3L 1.35v.

All info finns hos iFixit
-----

Alla bilder © iFixit.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2