Annons
Annons
© Cellmax Elektronikproduktion | 13 juni 2012

Kungen invigde Cellmax nya laboratorium

Det svenska antenn-företaget CellMax Technologies invigde igår sitt nya toppmoderna antennlaboratorium och forskningscentrum i Kista.
CellMax Technologies invigde igår vad som beskrivs som världens mest moderna antennlaboratorium och forskningscenter i Kista. Invigningen gjorde formellt av Kung Carl XVI Gustaf och Prins Daniel i närvaro av ett flertal internationella telekomledare, ambassadörer och annat branschfolk.

CellMax nya antennlaboratorium och forskningscentrum mitt i Kista kommer också att husera företagets nya globala huvudkontor. Labbet har kostat cirka 20 miljoner kronor att bygga och anses vara ett av de mest moderna och mest avancerade i sitt slag i Europa och resten av världen, det skriver företaget. Det kommer att användas för forskning och tester av "nästa generations" högeffektiva antenner för basstationer som en viktig del av mobilnätens framtida prestanda – för att klara den kraftigt ökande datatrafiken i nätverken.

© Cellmax

"Vi har nu ett forskningscentrum i absolut världsklass för våra världsledande forskare och produktutvecklare. Detta kommer att kraftigt öka vår forskningskapacitet, vilket i slutändan gynnar våra kunder. Det är naturligtvis också mycket glädjande att det svenska kungahuset och utländska dignitärer har valt att besöka oss för detta minnesvärda tillfälle”, säger Einar Ahlström, verkställande direktör, CellMax Technologies.

Den nya 1 200 kvadratmeter stora anläggningen innehåller en skärmad 550 m3 ekofri kammare för mätning av antennernas närfält i frekvensområdet 690 MHz till 2,8 GHz, samt ett fullt utrustat ”state-of-the-art” antenndesign-laboratorium.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2