Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 juni 2012

Elbilskonsortiet tar över Saab

Det blir till sist elbilskonsortiet Nevs, National Electric Vehicle Sweden, som tar över större delen av Saabs konkursbo.
Sveriges ingenjörer välkomnar beskedet:

– Vi gratulerar Nevs, National Electric Vehicle Sweden, till köpet av Saab Automobile. Det blir en spännande konstellation – inte minst globalt – med ett starkt svenskt varumärke uppbackat av ett japanskt riskkapitalbolag och ett kinesiskt energibolag, säger Peter Larsson, samhällspolitisk direktör på Sveriges Ingenjörer.

Köpet kan ses som ett kvitto på vilken stark tilltro omvärlden har på svensk ingenjörskonst. Vi gläds med våra ingenjörer i Trollhättan som under de senaste årens ovisshet visat på en exempellös lojalitet. Nu får de äntligen ägna sig åt det de vill och är bäst på – att utveckla nya bilar för framtiden.

Mindre nöjd är dock Fredrik Sidahl, vd för underleverantörernas intresseorganisation Fordonskomponentgruppen. Härom dagen uttallad han sig och sade att Nevs som köpare är negativt för underleverantörerna då det handlar om för små volymer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2