Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 juni 2012

Sorubin får order från Nestlé

Det svenska miljöteknikföretaget Sorubin har gjort en rejäl inbrytning hos stora internationella matproducenter med sin luftare Microluft. Företaget har nyligen fått ordrar från såväl världens största mat- och dryckesföretag Nestlé som Nordens största havsmatproducent Abba Seafood.
Båda företagen har valt Sorubins luftare Microluft för att rena avloppsvatten vid sina produktionsenheter.

Världens största mat- och dryckesproducent, tillika världens 42:a största företag alla kategorier, Nestlé med huvudkontor i Schweiz, har godkänt det svenska vattenreningsteknikföretaget Sorubin som leverantör. Som en första beställning har Nestlé lagt en order på Sorubins energieffektiva luftare Microluft.

Microluft kommer att installeras hos Nestlé Waters (Suisse) SA, som återfinns på orten Henniez i södra Schweiz. Denna enhet producerar och förpackar mineralvatten, kolsyrade läskedrycker och juicer. Nestlé Waters har där två produktionsenheter, vars process- och rengöringsvatten pumpas till ortens avloppsreningsverk.

Sorubin kommer strax efter midsommar att installera en luftare av märket Microluft i den ena av dessa två fabriker. Syftet är att förbehandla processvattnet innan utpumpning, och samtidigt åstadkomma tillräcklig omrörning för att förhindra slamuppbyggnad. Luftaren placeras i den bufferttank som lagrar processvattnet innan det pumpas till det kommunala avloppsreningsverket.

Nestlé Waters betalar reningsverket för den mängd föroreningar man pumpar dit. En förbehandling av Nestlés avloppsvatten kommer innebära kraftigt sänkta kostnader för vattenhanteringen. Det betyder att Nestlé gör en investering med mycket kort återbetalningstid, sannolikt under två år.

Nordens största producent av mat från havet, Abba Seafood, med export till ett trettiotal länder, har beställt två Microluft. Luftarna installeras vid Abba Seafoods produktionsanläggning i Kungshamn. Målet är att förbättra kvaliteten på fabrikens avloppsvatten genom att i den sista reningstanken använda Microluft för att sänka halterna av utsläppt organiskt material. Detta ger också god möjlighet till minskade emissioner av kväve.

- Detta är en viktig milstolpe för oss. Att få installera våra luftare hos två välrenommerade globala matproducenter. Nestlé och Abba Seafood, gör oss både stolta och förhoppningsfulla om att ta många fler kunder inom detta segment. Vi siktar på världsmarknaden på ett metodiskt och planerat manér, säger Stefan Sandström, vd, Sorubin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2