Annons
Annons
© Jenfu-cheng-dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 juni 2012

Anställda lämnade Nokia mitt under skiftet

Ett femtiotal anställda vid Nokias Salo-fabrik lämnade igår kväll fabriken under pågående skift i protest mot sänkta avgångsvederlag.
I våras meddelades att de som själva valde att säga upp sig skulle få som högst 15 månaders avgångsvederlag samt 2 månaders ”betänketid”, avlönad tid då de inte behövde arbeta.

Igår meddelade så Nokia att avgångsvederlaget sänks till att motsvara högst 12 månader och att betänketiden slopas. Således får de anställda som nu tvingas lämna företaget ett sämre erbjudande än de som tidigare lämnat.

Det var detta som föranledde att de anställda – i protest – lämnade fabriken under pågående skift, det skriver lokaka tidningar idag.

Yle anger också att en av de som reagerade stark var Metallförbundets ordförande Riku Aalto som menade att Nokia borde ta bättre hand om de anställda som arbetat troget i Nokias regi under lång tid.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2