Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 juni 2012

Kjell Axelsson till Sorubin

Kjell Axelsson har investerat i svenska miljöteknikföretaget Sorubin. Han blir näst störste ägare och tar också en plats i Sorubins styrelse i samband med nästa bolagsstämma.
Kjell Axelsson har investerat i Sorubin och är numera näst störste ägare efter grundaren och VD:n Stefan Sandström. Kjell Axelsson kommer också att ta plats i Sorubins styrelse efter nästa bolagsstämma som är planerad att hållas i augusti.

- Jag är oerhört glad över att superentreprenören Kjell Axelsson valde att gå in i Sorubin. Vi kan helt enkelt inte ha en mer gedigen delägare och styrelseledamot än honom. Kjells insatser för Sveriges vattenbransch saknar helt motstycke. Jag ser mycket fram emot vår gemensamma framtid, säger Stefan Sandström, vd, Sorubin.

Kjell Axelsson har i decennier varit ägare, vd och vice vd för Läckeby Water Group och han är fortfarande styrelseledamot i bolaget. Han har också varit ordförande i VARIM, vattenreningsindustrins branschorganisation, och han är ledamot i närmare tio bolagsstyrelser.

- Sorubins starkaste sida är enkelheten i systemet med Microluft. Jag ser en given marknad för produkten Microluft. Jag tror att Sorubins luftare är på väg att bli det dominerande luftningssystemet på världsmarknaden. Det första skedet blir för industrin och på sikt även på den kommunala marknaden. Utmaningen ligger helt enkelt i att övertyga marknaden, att skapa en solid marknadsacceptans, säger Kjell Axelsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 11:45 V11.5.4-1