Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 juni 2012

Beijer Electronics får amerikansk genombrottsorder

Beijer Electronics har genom dotterbolaget Westermo fÄtt en order pÄ cirka 30 miljoner (4 miljoner dollar) frÄn Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA) som slutkund.
BestÀllningen beskrivs som ett genombrott för Beijer Electronics och Westermos nya lösningar för IP-kommunikation till jÀrnvÀgssegmentet (Westermo IP-train solution). Ordern Àr Àven en av Beijer Electronics hittills enskilt största bestÀllningar.

Ordern omfattar kommunikationsutrustning som switchar och routers till 364 pendelstÄgsvagnar. Leveransstart sker under det fjÀrde kvartalet 2013 och leveranser löper under 2,5 Är. Det finns potential till tillÀggsbestÀllningar som en del av WMATA:s uppgradering av Washingtons tunnelbane- och pendeltÄgnÀt.

Beijer Electronics order pÄ kommunikationsutrustning Àr en del av ett informationssystem till pendeltÄgen som skall levereras av japanska Toshiba som sÄledes Àr Westermos direktkund.

Westermo har under nÀrmare tvÄ Är bedrivit ett intensivt utvecklingsarbete för att ta fram den nya lösningen för IP-kommunikation inom jÀrnvÀgssegmentet. Lanseringen Àgde rum i slutet av förra Äret. Westermo har i Är Àven tagit tvÄ mindre order pÄ systemet till nya kunder. Den stora ordern frÄn Toshiba och WMATA vittnar enligt företaget om att
övergÄngen till IP-baserad kommunikation inom jÀrnvÀgssegmentet nu har börjat pÄ allvar och Beijer Electronics bedömer att det finns en stor potential pÄ den globala marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1