Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 juni 2012

Beijer Electronics får amerikansk genombrottsorder

Beijer Electronics har genom dotterbolaget Westermo fått en order på cirka 30 miljoner (4 miljoner dollar) från Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA) som slutkund.
Beställningen beskrivs som ett genombrott för Beijer Electronics och Westermos nya lösningar för IP-kommunikation till järnvägssegmentet (Westermo IP-train solution). Ordern är även en av Beijer Electronics hittills enskilt största beställningar.

Ordern omfattar kommunikationsutrustning som switchar och routers till 364 pendelstågsvagnar. Leveransstart sker under det fjärde kvartalet 2013 och leveranser löper under 2,5 år. Det finns potential till tilläggsbeställningar som en del av WMATA:s uppgradering av Washingtons tunnelbane- och pendeltågnät.

Beijer Electronics order på kommunikationsutrustning är en del av ett informationssystem till pendeltågen som skall levereras av japanska Toshiba som således är Westermos direktkund.

Westermo har under närmare två år bedrivit ett intensivt utvecklingsarbete för att ta fram den nya lösningen för IP-kommunikation inom järnvägssegmentet. Lanseringen ägde rum i slutet av förra året. Westermo har i år även tagit två mindre order på systemet till nya kunder. Den stora ordern från Toshiba och WMATA vittnar enligt företaget om att
övergången till IP-baserad kommunikation inom järnvägssegmentet nu har börjat på allvar och Beijer Electronics bedömer att det finns en stor potential på den globala marknaden.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1