Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 juni 2012

Graphensic tar in finansiering från Innovationsbron

Svenska grafenföretaget Graphensic AB får kapital av Innovationsbron för att nå högre volymer.
Graphensic AB tillverkar och säljer nobelprismaterialet grafen på kiselkarbid. Volymerna är initiala men intresset för deras material är stort.

Graphensic levererar idag till forskargrupper, men har fått förfrågningar från industriella aktörer. Bolaget tar därför in finansiering från Innovationsbron för att snabba på utvecklingen mot högre volymer. Bolaget ska arbeta mer strategiskt med att utveckla företaget mot ett tydligare affärsområde.

Leverans till industrier ger högre krav på produktionen. Utmaningen ligger i att det finns ingen tydlig utstakad väg för vilka marknader som kommer att slå igenom. Graphensic tar in 250’000 kronor från Innovationsbron som ägs av svenska staten och identifierar, utvecklar och investerar i blivande tillväxtföretag. Finansieringen ska leda till nästa steg för att bygga upp produktionen och utveckla bolaget.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2