Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 10 juli 2012

Intel köper in sig i ASML för att avancera teknologi

Intel Corp har skrivit flera avtal med ASML Holding N.V. som syftar till att utveckla 450-millimeter (mm) wafer-teknologi och extreme ultra-violet (EUV)-litografi.
Intel deltar i finansieringen av forskning hos ASML samt finansiering i företaget självt. I en första fas kommer Intel att stödja FoU-verksamhet med 553 miljoner euro för att skynda på ASMLs utveckling av 450mm-tillverkningsverktyg. Man köper också 10% av företaget för 1,7 miljarder euro.

I en andra fas kommer Intel att, om aktieägarna i ASML godkänner det, investera 276 miljoner euro i forskning runt EUV samt köpa ytterligare 5% av ASML.

Totalt ligger investeringen på 2,5 miljarder euro. Intel ska också köpa verktyg inom 450mm och EUV-utveckling av ASML. De båda faserna bedöms vara färdiga efter aktieägarnas möte under kvartal 3.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2