Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 oktober 2000

"Vi vinner striden om Allgon"

LGP Telecoms VD Mikael Gottschlich Àr övertygad om att deras bud pÄ Allgon Àr bÀttre Àn amerikanska Remecs bud. "Det Àr lÀttare att integrera tvÄ svenska bolag Àn ett svenskt och ett amerikanskt. Dessutom gÄr det snabbare", sÀger han till Visionair.tv.
Att LGP:s bud skulle vara fientligt, som bl a Remec hÀvdat, hÄller han inte riktigt med om. "Det kanske Àr fientligt i den mening att vi inte har Allgons styrelses vÀlsignelse, men det Àr inte fientligt mot bolaget och dess anstÀllda".
LGP kom den 2 oktober, bara tvÄ dagar efter kvartalsskiftet, med en rekordsnabb niomÄnadersrapport. Det gjorde man för att övertyga Allgons aktieÀgare. "Vi ville visa för Allgons aktieÀgare hur vi ser ut finansiellt just nu pÄ grund av de reaktioner vi fick pÄ vÄrt bud frÄn Allgons styrelse dÀr de hade synpunkter pÄ vÀrderingen av vÄr aktie", sÀger Mikael Gottschlich. Rapporten visade pÄ fortsatt tillvÀxt med bibehÄllna marginaler, vilket fick aktiekursen att stiga vilket höjde vÀrdet pÄ LGP:s bud. Ett bud som inte kommer att förlÀngas ytterligare och inte heller höjas. "Det Àr inget som aktuellt just nu", sÀger Mikael Gottschlich.
Och pÄ frÄgan om vem som kommer att gÄ segrande ur budkarusellen kring Allgon dröjer inte svaret. "Vi vinner", sÀger han och skrattar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2