Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 juli 2012

LED-industrin möter tuffa utmaningar under 2012

Nyttan som man har dragit av den höga efterfrågan på konsumentprodukter har gjort att intäkterna klättrat. För slutet av året är det dystrare.
LED-industrin nådde intäkter på runt 6 miljarder kronor under det andra kvartalet. Det var en ökning med 22,7% kvartal-till-kvartal. Ser man mot andra halvan av året blir det dock dystrare.

Den europeiska marknaden där de flesta slutprodukterna hamnar möter tuffa utmaningar. Det gör att tillväxtmålen för LED-industrin kan komma att missas i år igen.

Ser man exempelvis på backlight för TV, notebooks och mobiltelefoner har efterfrågan minskat. När det gäller belysningslösningar har man sett minskande ordernivåer både i Europa och USA. Utsikterna för det tredje kvartalet är därför något dunkla och man tror på en marknad med fortsatt hög konkurrens mellan tillverkarna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2