Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel-schweinert-dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 augusti 2012

Svensk Elektronik vill skapa nationell agenda för elektronikindustrin

Branschorganisationen Svensk Elektronik tar initiativet till en gemensam kraftsamling att tillsammans med parter inom industri och forskning ta fram en nationell strategisk forsknings- och innovationsagenda för elektronikindustrin, som i sin tur stÀrker konkurrenskraften för Sverige AB.
- Vi ser att vi i kraft av vÄra medlemsföretag och vÄrt breda kontaktnÀt inom sÄvÀl nÀringsliv som forskning, har bÄde möjlighet och ansvar att tillvarata potentialen som finns i elektronikindustrin, till gagn för Sverige AB, sÀger föreningens vd Lena Norder och fortsÀtter:

- Att vi nu fĂ„r stöd av VINNOVA Ă€r ett klart erkĂ€nnande av betydelsen av vĂ„r bransch. Det hĂ€r ger oss helt nya möjligheter att stĂ€rka och utveckla elektronikindustrin i Sverige! Nu tar vi ett gemensamt helhetsgrepp och vi gör det med bred bas - engagemanget finns i hela branschen!”

VINNOVA satsar totalt 33 miljoner pĂ„ att akademi, industri, institut och offentliga aktörer i samverkan ska formulera strategier för ökad konkurrenskraft. Det var mĂ„nga som hörsammade utlysningen – hela 153 ansökningar strömmade in. FoI-agendan för elektronikindustrin Ă€r ett av de 73 initiativ som VINNOVA slutligen godkĂ€nde och som nu fĂ„r stöd med 200 tkr.

SÄ hÀr beskriver VINNOVA bakgrunden till satsningen:

”Idag rĂ€cker det inte lĂ€ngre att vara ”tillrĂ€ckligt bra” – vi behöver bli bĂ€st i vĂ€rlden inom nĂ„gra omrĂ„den för att behĂ„lla och attrahera forskningsinvesteringar, skapa samhĂ€llsnytta och stĂ€rka nĂ€ringslivets internationella konkurrenskraft. För att Sverige och svenska företag ska kunna stĂ€rka och behĂ„lla sin attraktions- och konkurrenskraft i en global konkurrens krĂ€vs prioriteringar och samverkan mellan nĂ€ringsliv, akademi, institut och offentliga aktörer. VINNOVA vill stimulera utvecklingen av grĂ€nsöverskridande och mĂ„linriktad samverkan mellan dessa parter och satsar nu pĂ„ att fĂ„ fram strategiska forsknings- och innovationsagendor.”

"Branschorganisationen Svensk Elektronik var inte sen att svara pÄ den uppmaningen!" skriver man.

Den redan bildade styrgruppen representerar hela vÀrdekedjan och visar pÄ branschens engagemang och behovet av agendans genomförande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1