Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© photodynamx dreamstime.com Embedded | 05 oktober 2012

Prevas utvald partner till Freescale

Prevas Àr utvald som officiell partner till Freescale och ska stödja företag i Norden och övriga Europa med inbyggda system som bygger pÄ i.MX-familjens avancerade enkel- och flerkÀrniga processorkretsar.
- Prevas har valts ut till att bli Freescale-partner pÄ grund av deras breda erfarenhet inom industriell elektronik och deras fokus pÄ kvalitet och kompetens inom program- och hÄrdvarukonstruktion. Dessutom Àr Prevas vÀlkÀnda OE-lite Linux-teknik idealisk för ett brett urval av vÄra i.MX-processorer, sÀger Rajeev Kumar, produktchef för i.MX hos Freescale.

- Prevas har utvecklat och levererat en mÀngd olika OE-lite Linux-plattformar för kundspecifik hÄrdvara. Oavsett val av plattform mÄste dagens programvaruutvecklare ta hÀnsyn till faktorer som lÄg energiförbrukning i kombination med minskad designkomplexitet, sÀnkta utvecklingskostnader och kortare tid till marknaden. Partnerskapet med den USA-baserade kretstillverkaren Freescale Semiconductor ger möjligheter för Prevas att kunna nÄ ut till nya kunder och marknader, sÀger Rune Domsten.

Android-system för grafiska anvÀndargrÀnssnitt Àr ett av branschens hetaste utvecklingsomrÄden just nu. Prevas har designat hela plattformen till en ugn för bageriindustrin1), inklusive sjÀlva ugnen, integrationen med programvaran och anvÀndarapplikationer.

”Alla plattformsprojekt kĂ€nnetecknas av omfattande kommunikation och samarbeten, mellan kundens projektteam och vĂ„rt eget utvecklingsteam. Processen nĂ€r man utvecklar en programvaruplattform Ă€r ett typexempel pĂ„ hur marknadens krav Ă€r i stĂ€ndig förĂ€ndring. För att kunna erbjuda de bĂ€sta och mest innovativa plattformarna med störst konkurrensfördelar till vĂ„ra kunder Ă€r vi beroende av ett nĂ€ra samarbete med de ledande företagen pĂ„ halvledarmarknaden. DĂ€rför Ă€r vi mycket entusiastiska inför partnerskapet med Freescale”, sĂ€ger Jonas Mann, Business Area Manager pĂ„ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1