Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© andrei katyshev dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 oktober 2012

Blandade bud om iPhone-strejk

Foxconn tillbakavisar uppgifter som gör gÀllande att upp mot 4000 anstÀllda gÄtt ut i strejk vid en av de kinesiska fabrikerna och att flera produktionslinor stannat.
China Labor Watch rapporterade att arbetare i fredags gick ut i strejk pÄ grund av överdrivna kvalitetsÄtgÀrder gÀllande iPhone 5. Foxconn svarar att rapporten inte stÀmmer men medger tvÄ isolerade fall av incidenter mellan kvalitetskontrollanter och montörer.

Enligt China Labor Watch berodde strejken Ă€ven pĂ„ att Foxconn tvingade arbetarna till arbete trots att det var en nationell helgdag. Även hĂ€r tillbakavisar Foxconn som menar att arbete pĂ„ denna helgdag var frivilligt.

I sin rapport skriver China Labor Watch att de överdrivna kvalitetskontrollerna för iPhonen inte kan mötas av arbetarna, nÄgot som skapar en stresssituation. Arbetare lÀr dÀrför ha gett sig pÄ kvalitetskontrollanterna och flera ska ha misshandlats. Samtidigt skriver man att fabriksledningen valt att inte agera, nÄgot som fÄtt produktionslinor att stanna helt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2