Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ermess dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 oktober 2012

Electrolux skär i fabrikerna

Electrolux anpassar nu tillverkningsenheterna för att fortsätta optimera företagets struktur. Det innebär att andelen tillverkning i Mariestad minskar.
"I enlighet med det som kommunicerades på kapitalmarknadsdagen i november 2011, fortsätter vi arbetet med att optimera vår tillverkningsstruktur", skriver företaget idag i kvartalsrapporten.

Förhandlingar kommer att starta med representanter för de anställda om att lägga ned tillverkningen av toppmatade tvättmaskiner vid fabriken i Revin i Frankrike och söka externa lösningar för ny verksamhet vid fabriken.

För svensk del kommer man att i fabriken i Mariestad, där man bygger kylskåp, titta på aktiviteter för att minska och specialisera en del av produktionen. Detsamma gäller för tillverkningen av köksprodukter i Schwanden i
Schweiz.

Tillverkning vid fabrikerna i Mariestad och Schwanden kommer framöver att vara inriktad på premiumprodukter medan en del av tillverkningen flyttas till andra produktionsanläggningar inom koncernen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1