Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kitron Elektronikproduktion | 24 oktober 2012

Kitron har medvind inom försvar och marin

Kitrons intÀkter för det tredje kvartalet landade pÄ 365,8 miljoner norska kronor. Det Àr en ökning med 3,7 procent jÀmfört med samma period förra Äret. EBIT (resultat före finansiella poster och skatt) ökade samtidigt med 67,9 procent.
Offshore och marin fortsÀtter att vara den stora tillvÀxtmotorn för Kitron och hÀr har man ökat intÀkterna med 71,8 procent jÀmfört med samma period förra Äret. Denna trend förvÀntas ocksÄ fortsÀtta, skriver företaget. Samtidigt meddelar man att ocksÄ försvarssegmentet gÄr mycket bra.

Det sistnÀmnda kan till viss del förklaras av de stora kontrakts som skrevs med Kongsberg under det tredje kvartalet.

Under det tredje kvartalet nÄdde bÄde Kitron i Kina och i Tyskland breakeven, vilket ocksÄ ses som en milstolpe. Den kinesiska fabriken öppnade för ett Är sedan och har nu över 100 anstÀllda och en omsÀttning som nÀrmar sig 150 miljoner norska kronor.

Det hÀr, i kombination med att man nu bara driver en fabrik per land i Norge och Sverige, gör att man hoppas pÄ ökad lönsamhet.

Under kvartalet meddelade man ocksÄ att en investering görs inom logistik med uppbyggandet av ett distributionscentrum och fristÀllande av kapital frÄn det nuvarande lagret med nÀrmare 100 miljoner NOK.

Kitron Litauen har ocksÄ sÀkrats runt 10 miljoner norska kronor frÄn den litauiska regeringen i relation till investeringar för en utbyggnad av fabriken. Totalt kommer nÄgonstans mellan 40-50 miljoner NOK att investeras över de kommande tre Ären.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2